Udfyld en værdi
Tilbage

Fremdrivning af innovation inden for transport og logistik

At udvikle omkostningseffektive transport- og logistiksystemer er en forudsætning for vækst og profit. I takt med at den elektroniske handel fortsætter med at ændre markedet og den måde, virksomhederne driver deres forretning på, opstår der også nye muligheder for transport- og logistiksektoren. De kan ekspandere, ved at forbedre serviceniveauet for at øge kundetilfredsheden. Det er vigtigt for alle virksomheder, uanset størrelse, med innovation af forsyningskæden, da den identificerer måder at målrette ressourcerne på, således at enhver besparelse i tid og penge kan blive til glæde for kunderne.

Hvordan kommer man i gang med innovation?

Hvis du ønsker at fremme innovationen i din transport- og logistikvirksomhed, er der nogle centrale innovationsområder at udforske:

Evaluering

Hvor står din virksomhed i øjeblikket med hensyn til innovation? Det kan være en hjælp at måle sig med konkurrenterne, skitsere tendenser i markedet, pege på det bedste tidspunkt at gennemføre eventuelle forandringer og identificere områder, hvor du ønsker at forbedre præstationen.

Målsætning

Før en hvilken som helst transformation, skal du gøre dig bevidst om, hvad du forsøger at opnå. At sætte klare mål for dine medarbejdere og skitsere, hvad du håber I vil opnå sammen, kan bidrage til at skabe et stærkt team og give grobund for innovation.

Tilpasning

Indfør den nødvendige teknologi og de nødvendige mennesker og globale driftsmodeller. Virksomheder bør have en forsyningskædeproces i hele verden for at tilfredsstille efterspørgslen.

Fleksibilitet

Medarbejderne bør være klar til omfavne forandring og opmuntre andre. Det er afgørende for succes i ethvert projekt at have folk, der er parate til at tænke anderledes i forhold til fremtidige måder at drive forretning på. Dette kan ske ved hjælp af uddannelse, oplæring, målsætning og ved at give muligheder for faglig udvikling i virksomheden, eller du kan få brug for at rekruttere nye talenter udefra.

Kultur og ledelse

Folk i magtpositioner skal tillade, opmuntre og oplære medarbejdere til at være kreative, innovative og modtagelige for forslag. Anerkendelse og eventuel belønning af innovation er f.eks. en måde at styrke god praksis på. Kulturer, der ignorerer nye ideer, vil med tiden stagnere. Ledere skal prøve at tænke fra kundens perspektiv i stedet for udelukkende at fokusere på omkostningerne.

Teamwork

Udover at opmuntre til innovation, skal hjælpen og ressourcerne desuden være på plads for at kunne gøre ideer til praksis. Innovatorer har brug for rådgivning om, hvordan man tager idéer videre til det næste niveau, såsom at samle et hold, udvikle en plan og sikre et patent.

Samarbejde

At dele ressourcer med en konkurrent for at maksimere effektiviteten, kan være til stor gavn for alle parter. Partnerskabet skal bygges på tillid; hvis der skulle opstå problemer, vil det være dårligt nyt for alle!

Måling af resultater

Hvor meget tid spares der i forbindelse med levering, at reagere på forespørgsler og løse problemer? Virksomheder bør efterstræbe at sørge for total synlighed i realtid, når varerne bevæger sig gennem forsyningskæden. Transportvirksomheder bør overveje garanterede serviceniveauer, flere muligheder for prissætning og datasynlighed. Nøgletal (KPI'er) hjælper med at identificere, hvad der kræves, for at produktionsplanlægningen og lagerstyringsafdelingerne kan varetage deres opgaver med succes.

Det er evnen til at anerkende de vigtigste vækstmarkeder og til at have fleksibilitet til at reagere på kundernes skiftende behov, der kendetegner de førende virksomheder indenfor transport- og logistikinnovation. Denne kundeforståelse og omkostningsstyring vil blive endnu mere afgørende i fremtiden.

Kontakt TIP-teamet for at finde ud af, hvordan du kan drage fordel af innovation inden for transport og logistik.

2017/01/05

Del denne nyhedsartikel

TIP Updates

Receive important TIP updates!

Fill in the field below with your email to receive latest information from TIP in the future

Ved at indsende denne formular, godkender jeg, at TIP vil behandle min information i forhold TIP's fortrolighedspolitik.

Lignende nyheder

"FleetRadar™ is updated to provide users with their invoice infor..."

FleetRadar™, TIP’s ‘one-stop’ portal for accessing information on TIP hired or maintained fleet, ...

2022/04/20

"Managing your trailer performance through relevant maintenance sol..."

Irrespective of whether you operate a large or a small fleet of trailers, maintaining the roadworthiness ...

2022/04/07

"Benefit from TIP’s international network"

Whenever, wherever, we've got you!

2022/02/22