Udfyld en værdi
Tilbage

Hvad du ikke vidste om TIP og tankvogne

Størrelsen af det globale tankvognsmarked fortsætter med at vokse. ResearchAndMarkets forventer, at dette marked vil være €1,122 mia. værd i 2025 med en annualiseret flerårig vækstrate på 5,5% fra 2017 til 2025. TIP Tanker Services oplever ligeledes en vækst i efterspørgslen på leje af tankvogne med det største tiltag blandt trailerflåder i Storbritannien og Irland, tæt fulgt af Frankrig.

Et interessant marked

Tankvognsmarkedet varetager transportbehovene for en bred række af virksomheder, har specifikke krav til vedligeholdelse og udvikler løbende interessante og innovative teknologier for at gøre flåden mere effektiv og reducere ejeromkostningerne.

Tankvognstyper

Der er mange typer tankvogne. “Brændstoftankvogne” er den største kategori. Olie- og gasindustrien er den største bruger af tankvogne på verdensplan. I USA for eksempel står tankvogne, der transporterer benzin, diesel og flybrændstof, for ca. 50% af den samlede tankvognslast. (kilde: ResearchAndMarkets)

Kemiske tankvogne bruges bredt. Ligesom benzintankvogne transporterer de farlige flydende produkter og er underlagt strenge sundheds- og sikkerhedsreguleringer for transport og håndtering.

Pulvertankvogne transporterer cement, mel, kalk, mineralpulver, flyveaske, kemisk pulver og sten pulver. (kilde: AnsterTrailer)

Andre typer tankvogne omfatter:

 • fødevare- og mælkeprodukttankvogne
 • affaldsvakuumtankvogne som er udstyret med en pumpe og en tank til at samle og transportere kloakvand (kilde: Wikipedia)
 • kloakbrøndstømmere til at suge spildevand fra afløbskanaler. De adskiller sig fra affaldsvakuumtankvognene, idet de sædvanligvis har ”udstyr til at adskille flydende indhold i tanken fra fast indhold, så væskerne kan løbe ud i et stormvandsafløb” (kilde: Wikipedia)
 • højtryksjet-tankvogne til at rense kloakker og affald fra husholdninger.
 • genbrugstankvogne giver “en kloakrensningsløsning med vedvarende genbrug af spildevand”. (kilde: co.uk)

Rens, rens, rens

Tankvogne er komplekst udstyr og har brug for regelmæssig vedligeholdelse for at blive ved med at være i funktionsdygtig tilstand Ifølge eksperter på TruckNews er renlighed altafgørende. Følgende dele er særligt vigtige:

 • Elektriske komponenter og metalkomponenter som kan tæres og slå fejl på grund af hårdt vejr og kemiske af-isningsprodukter.
 • Pumper og ventiler som skal renses og smøres for at sikre en problemfri overførsel af produkter ind i og ud af tankvognen.
 • Yderside og inderside. Hvis ydersiden er ren, bliver problemer med karosseriet synlige. Indersiden er vigtig, fordi indre beholdere ofte transporterer ætsende produkter, der kan forårsage betydelig skade på tankvognen, hvis de ikke bliver renset ordenligt ud.
 • Pakninger herunder mandehul, interne og eksterne ventilpakninger. Derek Lane, der bestyrer Bess Tank Lines flåde, anbefaler, at man fjerner pakninger, renser dem og geninstallerer dem for at undgå risikoen for krydskontamination og lækager, hvis man ikke gør det.

Innovativ teknologi

Tankvognssektoren er dynamisk og løbende innovativ. Eksempler på ny teknologi for tankvogne bare i mælkeindustrien omfatter:

 • Elektriske pumper til mælketankvogne opfundet af Semcon til at løse problemer med nutidens dieseldrevne pumper. En lastvogns motor har brug for at køre yderligere 1.000 timer om året for at drive pumpen, og derved øges dieselforbruget med ca. 5.000 liter, hvilket koster yderligere $4.000  brændstof. Andre problemer omfatter larm og CO2-udledning. Semcons elektriske pumpe løser disse problemer og kan eftermonteres på eksisterende tankvogne. Deres kunde Tine, Norges største mælkeproducent, siger, at montering af Semcons pumper på den samlede flåde vil reducere dieselforbruget med 1,25 mio. liter om året. (kilde: TheDrive)
 • Mælkeprotein-analyserobotter. Et team af EU-forskere har udviklet Redfinch, en autonom robot, der er udstyret med bittesmå kemiske sensorer, der løbende kan overvåge og identificere gaslækager i petrokemiske fabrikker og rørledninger og forbedre katastroferesponsen drastisk. Redfinch-sensoren er også ved at blive udviklet til at blive brugt som en proteinanalysesensor, der kan installeres inde i mælketankvogne. Proteinanalysen giver oplysninger om kvaliteten af mælken i tankvognen og giver basis for at omlede og omfordele mælkelasten. (Kilde: ScienceBusiness)

En anden interessant innovation er Cairbag-systemet.  Disse interne airbags holder væskelaster på plads i tankvogne, når de kører, og øges i omfang, når lasten mindskes.  Opfinderen, Dr Erik Eenkhorn, siger, at dette vil forbedre håndteringen og sikkerheden og gøre lastvognene fem til seks procent mere brændstofeffektive. (kilde: NewAtlas)

TIP Tanker Services

TIP har en division, der er dedikeret til det højt specialiserede marked for udlejning og vedligeholdelse af tankvogne.  Vi har en af de største og mest mangfoldige flåder af udlejningstankvogne i Europa og tilbyder alle de typer af tankvogne, der er nævnt ovenfor.

Leje og leasing af tankvogne

Vores tankvogne kan lejes på alt fra korttidsleje til langtidsleasingkontrakter ,inklusive vores vedligeholdelses- og reparationsservice.

TIP yder også sales & lease-back, en service hvor vi giver dig et fast beløb til at købe din tankvognsflåde, hvorefter disse tankvogne leases tilbage til dig på vilkår, der passer din virksomhed.

Vedligeholdelse og reparation af tankvogne

Vores specialiserede vedligeholdelses- og reparationsservice til tankvogne tilbyder en omfattende, skræddersyet serviceløsning til vores kunder til opfyldelse af behovet for forebyggende og korrigerende vedligeholdelse gennem vores netværk af værksteder og enheder. Vores højt faglærte tankvognsteknikere kan udføre alle former for tankvognsreparationer og vedligeholdelse. Disse inkluderer:

 • Tankvognsbeholdere
 • Sikkerhedseftersyn af tankvogne
 • Trykprøvning
 • Reparationer efter uheld
 • Vakuumudstyr
 • Pumper og kompressorer
 • Selvstændige spil
 • Rørarbejde på tankvogne
 • Tankvognsventiler
 • Hydraulik
 • Pneumatik
 • Service
 • Syn

Modernisering af tankvogne

Vi har også muligheden for at tilbyde dig en komplet Rebuild på titankvogne. Vi kan remontere dine tankvogne på et nyt chassis og derved øge tankvognens livstid uden den store udskrivning, der kræves ved køb af en ny.  

Dedikeret specialistservice

TIP har en dedikeret tankvognskundeservice og et værkstedsteam, der kan besvare alle dine forespørgsler. Du kan kontakte vores specialiserede TIP Tanker Services team ved at bruge denne formular.

2019/03/22

Del denne nyhedsartikel

TIP Updates

Receive important TIP updates!

Fill in the field below with your email to receive latest information from TIP in the future

Ved at indsende denne formular, godkender jeg, at TIP vil behandle min information i forhold TIP's fortrolighedspolitik.

Lignende nyheder

"FleetRadar™ is updated to provide users with their invoice infor..."

FleetRadar™, TIP’s ‘one-stop’ portal for accessing information on TIP hired or maintained fleet, ...

2022/04/20

"Managing your trailer performance through relevant maintenance sol..."

Irrespective of whether you operate a large or a small fleet of trailers, maintaining the roadworthiness ...

2022/04/07

"Benefit from TIP’s international network"

Whenever, wherever, we've got you!

2022/02/22