Udfyld en værdi
Tilbage

Vil du følge udviklingen i lastbil platooning?

Hvad er lastbil platooning?

Lastbil platooning refererer til en gruppe lastbiler, der rejser i konvoj, automatisk og sikkert og på kort afstand fra hinanden. Ved at anvende state-of-the-art innovativ teknologi, kan de kommunikere med hinanden for at rejse i sync med lederen af konvojen, der optræder som leder.
Potentialet for transport- og logistiksektoren er enorm. Platoons har potentialet til at gøre den logistiske proces mere effektiv og optimere arbejdsmarkedet. I henhold til gældende lovgivning, er chaufførerne enten i kørsel eller hvile. Med automatiseret platooning har lastbilførerne, der følger lederen, mulighed for at påtage sig andre opgaver, såsom administrativt arbejde eller foretage opkald. Platooning vil ændre den måde, vi bevæger os fra A til B på. Er du klar til at lede eller til at følge lederen?

Hvordan virker det?

DATP (Driver Assistive Truck Platooning) teknologi bygger på adaptiv fartpilot. Lastbilerne opretholder konstant en kommunikationsforbindelse, der giver dem mulighed for at dele data, så hvis den førende lastvogns anti-kollisionssystem aktiverer bremserne, vil de følgende lastbiler straks gøre det samme med nul reaktionstid.

Fordele

Platooning kan forbedre trafiksikkerheden. Teknologien skulle gerne reducere chauffør-relaterede ulykker og chaufførstress og samtidig forbedre driftseffektiviteten. Platoons kan spare omkostninger. Lastbiler kan køre tæt sammen med en konstant hastighed, hermed reduceres luftmodstand, hvilket betyder et lavere brændstofforbrug (skøn på op til 20%) og mindre CO2-udledning. Jo mindre afstanden mellem vognene, jo bedre brændstoføkonomi.
Platooning øger trafikstrømme. Den korte afstand mellem køretøjer betyder et mindre pladskrav på vejen, hvilket vil reducere bilkøer.

Muligheder

Truck platooning er en stor chance for den europæiske lastbilindustri, som fører an i form af intelligent kørsel, og EU-medlemslandene inviteres nu til at:
• give tilladelse til lastbil platooning, gennem deres nationale
vejmyndigheder;
• gennemføre innovationer, der forbedrer sikkerhed, effektivitet og miljø; og
• muliggøre markedsintroduktionen af automatiserede lastbiler gennem en koordineret tilgang.
Hvis EU griber det momentum, kan det også have andre positive effekter i form af økonomisk vækst og jobskabelse.

European Truck Platooning Challenge

Under sit formandskab for Den Europæiske Union i 2016, indledte Holland en European Truck Platooning Challenge. Seks mærker indenfor automatiserede lastbiler (DAF Trucks, Daimler Trucks, Iveco, MAN Truck & Bus, Scania og Volvo Group) kørte i konvoj på offentlig veje fra flere europæiske byer til Holland. Målet var at bringe platooning et skridt tættere på implementering.
Melanie Schultz van Haegen, ministeren for Infrastruktur og Miljø i Holland, sagde: "Resultaterne af dette første, større forsøg i Europa er lovende. Det vil helt sikkert hjælpe os med at drøfte de nødvendige tilpasninger for at gøre selvkørende transport til en realitet."
Teknologien viste også en lovende reducering af kulstofemissioner og forbedret sikkerhed, ved at reducere menneskelige fejl. Ved at tillade køretøjerne at kommunikere og køre semi-selvstændigt, har lastbilerne bevist, at de kunne køre med mindre afstand imellem dem, takket være synkronisering af bremsning.

Kom i gang

Uanset hvad din set-up vil være, individuel eller i en platoon, understøtter TIP Trailer Services dig med det bedste udstyr og services. Kontakt os for at bringe din trailer flåde up-to-date for det kommende år.
Kilder:
www.truckinginfo.com
www.eutruckplatooning.com

2017/03/17

Del denne nyhedsartikel

Ved at indsende denne formular, godkender jeg, at TIP vil behandle min information i forhold TIP's fortrolighedspolitik.

Lignende nyheder

"TIP overtager Transportkjøling Midt-Norge AS i Trondheim pr. 1. s..."

TIP overtager Transportkjøling Midt-Norge AS i Trondheim pr. 1. september 2021

2021/08/31

"Telematics for greater trailer fleet sustainability "

Using telematics on your trailer fleet can help reduce its carbon footprint and enhance sustainability wh...

2021/08/23

"TIP Leverer 75 Mega Trailere til DSV Road Holding A/S"

TIP Trailer har i maj og juni leveret 75 Mega sættevogne til DSV Road Holding A/S.Leveringen består a...

2021/07/09